jueves, 16 de abril de 2020

"RARO, RAR0, RARO”, on ens han ficat

De la nit al dia tot ha canviat, els carrers buida, els hospitals saturats, les notícies de morts diàries en la TV, les restriciones de moviment, els constants moviments en el mòbil amb la saturació de wasaps, els balcons solidaris, no podríem imaginar-nos fa un mes i mig que estiguérem així. Com si ens hagueren ficat dins d’una pelicual de terror, o de ciència-ficció.
Com a bon consumidor de cine no cal quedar-se en el mes obvi, en lo es veu a primera vista, amb les pel·lícules de ciència ficición, on la fera roïna (el coranovirus) ataca la humanitat. La situació dóna per a moltes pel·lícules i de molts gèneres, a demés de les pel·lícula de terror amb muntons de taüts amuntonats pels carrers, poden ser grans melodrames, en les que milers de familiars perden els seus sers volguts. O pel·lícules conspiranoicas de suspens on el dolent vol enfonsar al món a gran escala i a curta acabar amb els vells per a augmentar les arques públiques. O les pel·lícules d’aventures on els grans herois són els treballadors de la sanitat en situació precària després les retallades sanitàries fetes per governs anteriors, o algun camioner en ruta, o una caixera d’un supermercat. També valdrien els westerns, en la que els pobres indis, o no tan pobres, en este cas els xinesos que ataquen els rics hòmens blancs. Encara que la situació s’aproxima mes a les pel·lícules socials a l’estil Ken Loach amb injustícia en les classes treballadors, desocupació, malaltia i mort, en un entramat polític de privatitzacions i retalls de sanitat.
Però al meu parer, la pel·lícula que mes encertada seria una de suspens o negra, on el detectiu perdut en la ciutat buida busca al roín i es pregunta, ¿qui ix guanyant, d’esta situació? ¿qui és el que guanya amb esta situació? ¿qui guanya amb esta situació?










No hay comentarios:

Publicar un comentario